Галузі застосування желатину
Харчовий желатин
1. Кондитерські вироби
- Жувальні цукерки
- Желе, муси, пудинги
- Фруктовий мармелад
- Креми та прикраси для тортів
- Карамель, пастила
- Начинки для тортів
- Вершкові емульсії
- Пластинки, мюслі
2. Молочна продукція
- Морозиво
- Приготування сиру та сиркової маси
- Десерти швидкого приготування
- Плавлені сири
3. Хлібобулочні вироби
- Додавання у тісто
- Додавання до начинок для тіста
- Прикраси
4. Ковбасні та м’ясні вироби
- М’ясні консерви
- Ковбасні вироби
- Консерви, соуси
- Паштети
- Шинка
- Рибні продукти
- Сальтисон
5. Напої
- Освітлення соків і сусла
- Обробка виноматеріалів від колоїдних помутнінь
6. Дієтичні страви
- Маргарин
- Сири
- Йогурт
- Знежирені пасти
7. Медицина та фармакологія
- Тверді та м’які капсули, свічки
- Плазмозамінюючі розчини
- Виготовлення гемостатичних засобів
- Виготовлення кровоспинних перев’язувальних засобів
- У бактеріології, у вигляді субстрату, для зростання бактерій
8. Косметологія
- Вирощування штучних перлів
- Протеїнова добавка у засоби для зміцнення нігтів
- Безжирні мазі
- Косметичні маски
- Шампуні, гелі
Техничний желатин
- Папір для виготовленя грошових купюр
- Копіювальний папір
- Форми для статуй
- Сірникова промисловість
- Засоби захисту від корозії
- Гальваника
- Проклеювання полотен
Корисні якості желатину у технології
Желатин цілюще впливає на підвищення згортання крові.
Виходячи з того, що колаген є основою сполучної тканини, а желатин – це розщеплений колаген, він з успіхом застосовується у якості харчової добавки для профілактики і лікування захворювань суглобів. Вживання страв, для приготування яких використовують желатин, сприяє підвищеному зросту сполучних тканин.
Допомагає прискорити процес зрощування кісток при переломах.
Гліцин, амінокислота, яка входить до складу желатину – неперевершене джерело енергії для організму людини. А також це інші амінокислоти, які благодійно сприяють розумовій діяльності та зміцнюють серцевий м’яз.