Галузі застосування желатину

Харчовий желатин

1. Кондитерські вироби

  • Жувальні цукерки
  • Желе, муси, пудинги
  • Фруктовий мармелад
  • Креми та прикраси для тортів
  • Карамель, пастила
  • Начинки для тортів
  • Вершкові емульсії
  • Пластинки, мюслі

2. Молочна продукція

  • Морозиво
  • Приготування сиру та сиркової маси
  • Десерти швидкого приготування
  • Плавлені сири

3. Хлібобулочні вироби

  • Додавання у тісто
  • Додавання до начинок для тіста
  • Прикраси

4. Ковбасні та м’ясні вироби

  • М’ясні консерви
  • Ковбасні вироби
  • Консерви, соуси
  • Паштети
  • Шинка
  • Рибні продукти
  • Сальтисон

5. Напої

  • Освітлення соків і сусла
  • Обробка виноматеріалів від колоїдних помутнінь

6. Дієтичні страви

  • Маргарин
  • Сири
  • Йогурт
  • Знежирені пасти

7. Медицина та фармакологія

  • Тверді та м’які капсули, свічки
  • Плазмозамінюючі розчини
  • Виготовлення гемостатичних засобів
  • Виготовлення кровоспинних перев’язувальних засобів
  • У бактеріології, у вигляді субстрату, для зростання бактерій

8. Косметологія

  • Вирощування штучних перлів
  • Протеїнова добавка у засоби для зміцнення нігтів
  • Безжирні мазі
  • Косметичні маски
  • Шампуні, гелі

Техничний желатин

  • Папір для виготовленя грошових купюр
  • Копіювальний папір
  • Форми для статуй
  • Сірникова промисловість
  • Засоби захисту від корозії
  • Гальваника
  • Проклеювання полотен

Корисні якості желатину у технології

Желатин цілюще впливає на підвищення згортання крові.
Виходячи з того, що колаген є основою сполучної тканини, а желатин – це розщеплений колаген, він з успіхом застосовується у якості харчової добавки для профілактики і лікування захворювань суглобів. Вживання страв, для приготування яких використовують желатин, сприяє підвищеному зросту сполучних тканин.
Допомагає прискорити процес зрощування кісток при переломах.
Гліцин, амінокислота, яка входить до складу желатину – неперевершене джерело енергії для організму людини. А також це інші амінокислоти, які благодійно сприяють розумовій діяльності та зміцнюють серцевий м’яз.

Українська